Ventil med forudindstilling

Næste naturlige skridt når du har styr på dine termostater på dine radiatorer.

Vi ved alle sammen godt, at der skal være termostater i vores rum, som lukker for varmen når rummet når en bestemt temperatur. Men hvad er det næste skridt når man gerne vil spare på varmen, og samtidig ikke vil gå på kompromis med komforten og bare skrue ned for varmen. Svaret er en ”ventil med forudindstilling” – du kan spare på din varmeregning, og øge din komfort i opvarmningen.

Hvad består problemet i?

Vand er ”dovent”, det løber altid den nemmeste vej rundt i dit hus. Det er nemmere for vandet at løbe rundt i den korteste kreds, som f.eks. kunne være et lille badeværelse, og så kommer der næsten ingen varmt vand gennem den lange kreds som ligger i den store stue. Så hvis du ikke har forindstillet korrekt, så bliver der for varmt i det mindste rum og koldt i det største. Et andet lignende symptom kan være hvis du oplever, at det er meget svært at ramme en rigtig indstilling på termostaten i dine små rum; enter er der meget varmt eller helt koldt. Begge dele kan afhjælpes med ventiler med forudindstilling, så der kommer lige stor modstand i hver kreds.

Løsningen er en ”ventil med forudindstilling”

Hvis du har radiatorer er ventilen den, som termostaten sidder fast på. Hvis du har gulvvarme, sidder ventilen til forudindstilling i dit fordelingsrum på samlingen af fremløbet.

Hele tricket er, at ventiler med forudindstilling kan justeres således, at modstanden i alle dine kredse bliver den samme. F.eks. skal ventilen lave ekstra modstand på en lille radiator. Det er kun din største kreds som ikke skal have mere modstand.

Det kan være rigtig svært selv at ramme rigtigt med forindstillingen, da det er et kompliceret regnestykke, og kræver indsigt i rørlængder og tryktab. Vores erfaring med at have indstillet mange ventiler, hjælper vi hurtigt med, at du rammer den helt rigtige indstilling for din komfort og økonomi.

Fjernvarme

Der er besparelser at hente uanset varmekilde, men besparelsen er størst på fjernvarmen, da man får bøder, hvis ikke du har afkølet nok, på det vand du sender tilbage til fjernvarmeværket. Det kan være et stort problem, hvis du har fjernvarme, og varmen løber hurtigt igennem en lille kreds i dit hus.

Håndværkerfradrag

Husk at dette er energioptimering, så du kan benytte håndværkerfradraget og gøre investeringen endnu bedre. Bare spørg os hvis du skal have vejledning.