Hvis du har et varmeanlæg uden vejrkompensering, kan det godt betale sig at tilkøbe vejrkompensering. Det kan bygges på alle anlæg uanset størrelse.

Et anlæg med vejrkompensering er et intelligent anlæg der regulerer varmen i forhold til vejret. Hvis du ikke har vejrkompensering på dit varmeanlæg, så kan du spare mange penge ved at få det.

Så meget sparer du

I dag er det lovpligtigt at have vejrkompensering på alle nye varmeanlæg. Men ældre anlæg står stadig og varmer med stort spild. Vi kan hjælpe dig med at få varmen under kontrol og spare penge.

Du kan spare 20 – 25 % på et ældre anlæg der ikke justerer i forhold til temperaturen udenfor.

Du kan i princippet spare på varmen ved at skrue ned for radiatorerne, men så risikerer du at ventilerne sætter sig fast. Det sker ikke med vejrkompensering. Med dette system bliver ventilerne hele tiden motioneret.

Desuden slipper du for at skulle tage stilling til om du burde skrue op og ned for varmen. Det hele foregår automatisk.

Natsænkning

Du kan spare lidt på natsænkning hvis du bruger radiatorer til opvarmning. Men der er risiko for at besparelsen bliver brugt på genopvarmning af huset. Hvis du har indstøbt gulvvarmeanlæg, så kan du ikke spare noget på natsænkning.

Vi anbefaler at du dropper natsænkning og nøjes med vejrkompensering.

Fakta om vejrkompensering

Vejrkompensering er en metode til at tilpasse fremløbstemperaturen til det aktuelle behov ud fra temperaturen udenfor. Jo koldere temperaturen er udenfor, jo varmere skal fremløbet være til opvarmning af huset. Anlægget tager også hensyn til vindafkølingsfaktoren. Og jo varmere det er udenfor, jo koldere er fremløbet.

vejrkompensering